Opgevulde champignons met Thaise kip

Benodigdheden

- 8 mooie grote champignons om te vullen

- 400 g kippengehakt

- 25 g sambal

- 2 kaffirblaadjes

- 70 g geroosterde en fijngehakte pindanoten

- 4 gefrituurde kroepoekstukken

- 1 fijngesneden sjalot

- 1 limoen

- 5 eetlepels olijfolie

- 20 g fijngesneden koriander

- 60 g sriracha-mayonaise

- 8 mooie blaadjes Thaise basilicum

- 500 g kippenfond

- Sap van 1 citroen

- 2 takjes verse tijm

- 1 ei

- 70 g panko

01

Recept

- Meng het kippengehakt met de sjalot, sambal, koriander, ei, kaffirblaadjes en de panko en kruid af met peper en zout. Draai mooie balletjes van 50 g en bak ze kort aan.

- Verwijder de champignonstelen en kook de champignons kort in kippenfond met tijm, boter en het sap van 1 citroen.

- Vul de champignons met de gebakken gehaktballetjes en laat ze gedurende 8 min. verder garen in de oven op 170°C.

- Werk af met de gefrituurde kroepoek, sriracha-mayonaise en Thaise basilicum en als laatste de fijngehakte pindano-ten en geraspte limoenschil

02