Opgevulde champignons met Thaise kip
Benodigdheden
- 8 mooie grote champignons om te vullen
- 400 g kippengehakt
- 25 g sambal
- 2 kaffirblaadjes
- 70 g geroosterde en fijngehakte pindanoten
- 4 gefrituurde kroepoekstukken
- 1 fijngesneden sjalot
- 1 limoen
- 5 eetlepels olijfolie
- 20 g fijngesneden koriander
- 60 g sriracha-mayonaise
- 8 mooie blaadjes Thaise basilicum
- 500 g kippenfond
- Sap van 1 citroen
- 2 takjes verse tijm
- 1 ei
- 70 g panko
Recept
- Meng het kippengehakt met de sjalot, sambal, koriander, ei, kaffirblaadjes en de panko en kruid af met peper en zout. Draai mooie balletjes van 50 g en bak ze kort aan.
- Verwijder de champignonstelen en kook de champignons kort in kippenfond met tijm, boter en het sap van 1 citroen.
- Vul de champignons met de gebakken gehaktballetjes en laat ze gedurende 8 min. verder garen in de oven op 170°C.
- Werk af met de gefrituurde kroepoek, sriracha-mayonaise en Thaise basilicum en als laatste de fijngehakte pindano-ten en geraspte limoenschil