Sergio begon zijn carrière in het restaurant van zijn vader, Oud Sluis in het Nederlandse Sluis. Hij werkte er in totaal 25 jaar. Sinds 2005 had het restaurant drie Michelinsterren en stond het acht jaar lang in de top 50 van The World’s 50 Best Restaurants. Ongeacht het succes van zijn restaurant besloot Sergio de deuren van Oud Sluis in december 2013 te sluiten. De chef-kok wou zich op nieuwe projecten storten. Vandaag heeft Sergio vier restaurants: The Jane** en Le Pristine in Antwerpen en Pure C**, AIRrepublic* en Blueness in Cadzand-Bad (Nederland). Daarnaast is hij de bedenker van het succesvolle frietenconcept Frites Atelier. Sergio heeft ook verschillende kookboeken op de markt gebracht, met als laatste ‘Sobremesa’ dat afgelopen zomer verscheen.
'Every surface tells a story'
Met het succes van de steeds groeiende Surface for Serax-lijn van de Zeeuwse topchef Sergio Herman, die volledig in het teken van food & drinks staat, was een uitgebreide reeks kookpotten en pannen niet meer dan een logisch vervolg. Dat vervolg werd geïnspireerd op bedrijvige open keukens en tafels en kreeg stoere, tijdloze looks die qua design perfect aansluiten bij het heden.
Ongepolijst Perfectionisme
Goede tools zijn onmisbaar in elke keuken, of dat nu bij je thuis is, of in een restaurant. Daarom kozen Sergio en het designteam van Serax voor gietijzeren potten met een ijzersterke glazuurlaag die bestand zijn tegen de hoogste temperaturen en de warmte lang vasthouden. Zo trekken de smaken beter in. De glazuurlaag zorgt ervoor dat de potten, pannen en schalen veel gemakkelijker schoon te maken zijn en een innovatieve ingreep maakt het gietijzer bovendien geschikt voor elke warmtebron, van gasfornuis tot keramische plaat. Door het slimme design van de deksels bevochtigen de gerechten zichzelf met het condensvocht, zodat ze wel kunnen inkoken maar niet uitdrogen. De grillpannen hebben dan weer hoge randen die het spetteren tegengaan en de sauspannen een iets breder uitlopende rand waardoor sauzen beter kunnen inkoken en opgeklopt kunnen worden.
"Size does matter! Daarom vind je in deze collectie diverse groottes terug. Handige en compacte formaten voor als je voor jezelf of voor twee moet koken. Grotere versies voor wanneer er gasten aanschuiven en sauspannen die ideaal zijn voor zowel thuis- als horecagebruik".
Bovendien kunnen de kookpotten zowel in de keuken als aan tafel gebruikt worden, waar ze ideaal zijn om samen gerechten te delen en dus volledig passen in de huidige sharing-filosofie. Dus hoe mooi deze collectie ook zou worden, het duurzame karakter stond in het ontwerpproces steeds op de eerste plaats.
Een contrastrijke collectie
De robuuste gietijzeren potten en pannen vragen om een uitstraling die het materiaal alle eer aan doet. De keuze om het materiaal lekker ruw en ongepolijst ‘zichzelf’ te laten zijn aan de buitenzijde zorgt voor een krachtig contrast met de glad gepolijste binnenzijde. De Camogreen-uitvoering sluit nauw aan bij de borden uit de Surface for Serax-tablewarecollectie en de zwarte versie oogt stoer! De potten en pannen zijn dus niet alleen onmisbaar in je keuken, maar stelen ook de show op tafel.
Surface for Serax, voor onovertroffen kookplezier en kostbare tafelmomenten.
'Ik had een duidelijk doel voor ogen: een collectie met stoere, tegelijkertijd hedendaagse en tijdloze looks, die qua design perfect aansluit bij het heden.'