Asperges - Misoboter - Kreeft - Verveine
Benodigdheden Misolak
- 250 gram bruine miso
- 75 gram sake
- 75 gram mirin
- 80 gram suiker
- 7,5 gram sojasaus
Misolak
- Meng alle ingrediënten en warm lichtjes op tot alles mooi is opgelost.
Benodigdheden Blanke Botersaus
- 1 fijngesnipperde sjalot
- 0,75 liter droge witte wijn
- 0,5 dl room
- 1,5 dl dashi
- 75 gram gezouten boter
Blanke botersaus
- Stoof de gesnipperde sjalot en een beetje look aan in wat boter. Bevochtig met de witte wijn en dashi en laat tot een derde inkoken.
- Voeg de room toe en laat inkoken tot je een gebonden saus krijgt.
- Monteer de saus met de koude gezouten boter en zeef ze vervolgens.
Benodigdheden asperges
- 8 AA-asperges
- 1 kreeft van 800 à 900 gram
- 4 lente-uitjes
- 250 gram blanke botersaus
- 50 gram misolak
- 15 gram sushi-azijn
- 1 gepelde sjalot
- 1 scheutje sojasaus
- 15 kleine verse verveineblaadjes
- 20 gram furikake
Recept asperges
- Kook de kreeft gedurende 6 minuten in een court bouillon en koel af in ijswater, verwijder het pantser van de kreeft en verdeel ze in 4 porties.
- Schil de asperges en kook ze in goed gezouten water met een beetje boter. Als de asperges gaar zijn, kan je deze kort branden met een bunsenbrander.
- Kook de lente-ui kort in kokend gezouten water.
- Werk de blanke botersaus af met 50 gram misolak, 15 gram susha-azijn, 5 gram verse chilipeper en mix het geheel met de staaflixer.
-Warm de kreeft lichtjes op en besprenkel met olijfolie, kruid af met peper van de molen en fleur de sel en werk af met limoenschil.
- Schik de asperges en de lente-ui mooi in een ovenschaal, samen met de kreeft, en voeg de misobotersaus toe. Werk af met de verse verveine-blaadjes en de furikale.