Asperges - Misoboter - Kreeft - Verveine

Benodigdheden Misolak

- 250 gram bruine miso

- 75 gram sake

- 75 gram mirin

- 80 gram suiker

- 7,5 gram sojasaus

01

Misolak

- Meng alle ingrediënten en warm lichtjes op tot alles mooi is opgelost.

02

Benodigdheden Blanke Botersaus

- 1 fijngesnipperde sjalot

- 0,75 liter droge witte wijn

- 0,5 dl room

- 1,5 dl dashi

- 75 gram gezouten boter

03

Blanke botersaus

- Stoof de gesnipperde sjalot en een beetje look aan in wat boter. Bevochtig met de witte wijn en dashi en laat tot een derde inkoken.

- Voeg de room toe en laat inkoken tot je een gebonden saus krijgt.

- Monteer de saus met de koude gezouten boter en zeef ze vervolgens.

04

Benodigdheden asperges

- 8 AA-asperges

- 1 kreeft van 800 à 900 gram

- 4 lente-uitjes

- 250 gram blanke botersaus

- 50 gram misolak

- 15 gram sushi-azijn

- 1 gepelde sjalot

- 1 scheutje sojasaus

- 15 kleine verse verveineblaadjes

- 20 gram furikake

05

Recept asperges

- Kook de kreeft gedurende 6 minuten in een court bouillon en koel af in ijswater, verwijder het pantser van de kreeft en verdeel ze in 4 porties.

- Schil de asperges en kook ze in goed gezouten water met een beetje boter. Als de asperges gaar zijn, kan je deze kort branden met een bunsenbrander.

- Kook de lente-ui kort in kokend gezouten water.

- Werk de blanke botersaus af met 50 gram misolak, 15 gram susha-azijn, 5 gram verse chilipeper en mix het geheel met de staaflixer.

-Warm de kreeft lichtjes op en besprenkel met olijfolie, kruid af met peper van de molen en fleur de sel en werk af met limoenschil.

- Schik de asperges en de lente-ui mooi in een ovenschaal, samen met de kreeft, en voeg de misobotersaus toe. Werk af met de verse verveine-blaadjes en de furikale.

06