Aubergines Hong Kong style

Benodigdheden Chips van Knoflook

- Enkele teentjes knoflook

01

Recept Chips van knoflook

- Snij de gepelde knoflook met de mandoline in fijne plakjes en blancheer (max 1 min) in kokend water.

- Spoel af met koud water en dep op handdoek voorzichtig droog.

- Frituur de knoflookslices op 150 graden tot ze mooi goudgeel zijn.

- Laat de chips uitlekken op keukenpapier en kruid af met zout

02

Benodigdheden Aubergines

- 4 kleine aubergines

- 15 eetlepels olijfolie

- Geraspte schil van 1 citroen, sap van 1/4de citroen

- 5 teentjes gekonfijte knoflook

- 20 g fijngesneden platte peterselie

- 20 g fijngesneden koriander

- 2 g Chinees vijfkruidenpoeder

- 3 lente-uitjes

- 40 g chili-knoflooksaus

- 100 g mayonaise

03

Recept Aubergines

- Snij de aubergines overlangs doormidden en snij ze in. Besprenkel ze met een beetje olijfolie en gril ze langs beide zijden. Kruid de auberginehelf-ten met peper en zout, dek ze af met aluminiumfolie en laat ze gedurende 25 tot 30 minuten verder garen in een oven van 160°C.

- Verwijder de pel van de gekonfijte look en hak de teentjes fijn.

- Zodra de aubergines gaar zijn, kruid je ze bij met het Chinese vijfkruiden-poeder en beleg je ze met de gekonfijte look en fijngesnipperde lente-ui, de koriander, de platte peterselie en de geraspte schil van een citroen.

- Meng de mayonaise met de chili-knoflooksaus en fris op met het citroen-sap. Verdeel dit over de aubergines, samen met de chips van knoflook.

04