Aubergines Hong Kong style
Benodigdheden Chips van Knoflook
- Enkele teentjes knoflook
Recept Chips van knoflook
- Snij de gepelde knoflook met de mandoline in fijne plakjes en blancheer (max 1 min) in kokend water.
- Spoel af met koud water en dep op handdoek voorzichtig droog.
- Frituur de knoflookslices op 150 graden tot ze mooi goudgeel zijn.
- Laat de chips uitlekken op keukenpapier en kruid af met zout
Benodigdheden Aubergines
- 4 kleine aubergines
- 15 eetlepels olijfolie
- Geraspte schil van 1 citroen, sap van 1/4de citroen
- 5 teentjes gekonfijte knoflook
- 20 g fijngesneden platte peterselie
- 20 g fijngesneden koriander
- 2 g Chinees vijfkruidenpoeder
- 3 lente-uitjes
- 40 g chili-knoflooksaus
- 100 g mayonaise
Recept Aubergines
- Snij de aubergines overlangs doormidden en snij ze in. Besprenkel ze met een beetje olijfolie en gril ze langs beide zijden. Kruid de auberginehelf-ten met peper en zout, dek ze af met aluminiumfolie en laat ze gedurende 25 tot 30 minuten verder garen in een oven van 160°C.
- Verwijder de pel van de gekonfijte look en hak de teentjes fijn.
- Zodra de aubergines gaar zijn, kruid je ze bij met het Chinese vijfkruiden-poeder en beleg je ze met de gekonfijte look en fijngesnipperde lente-ui, de koriander, de platte peterselie en de geraspte schil van een citroen.
- Meng de mayonaise met de chili-knoflooksaus en fris op met het citroen-sap. Verdeel dit over de aubergines, samen met de chips van knoflook.