Laksa geroosterde kip

Benodigheden kip

- 4 kippendijen met vel

- 1 wortel

- 1 ui

- 2 teentjes knoflook

- 1 preiwit

- 3 stengels witte selder

- 2,5 liter water

- 3 takjes verse tijm

- 1 eetlepel gekneusde witte peper

- Zout

01

Recept kip

- Kruid de kippendijen met peper en zout en kleur ze zo kort aan in olijfolie tot ze mooi goudbruin zijn.

- Voeg de grofgesneden groenten toe en bak ze kort mee. Voeg daarna het water toe en kruid bij met zout en gekneusde witte peper.

- Kook het geheel gedurende 40 minuten op een zacht vuurtje. Haal de kippendijen uit de bouillon wanneer ze gaar zijn en laat ze afkoelen.

- Wanneer ze afgekoeld zijn haal je het beentje eruit. Bewaar de bouillon voor de laksa.

02

Benodigdheden laklaagje kip

- 3 eetlepels sojasaus

- 2 eetlepels ketjap manis

- 1 limoen

- 1 eetlepel Chinees vijfkruidenpoeder

- 2 eetlepels verse koriander

- 1 koffielepel fijngesneden verse chili

- 1 koffielepel geroosterde witte sesamzaadjes

03

Recept laklaagje kip

- Kruid de ontbeende en gegaarde kippendijen met het Chinese vijfkruidenpoeder en kleur ze kort aan in olijfolie.

- Lak vervolgens de kippendijen met de sojasaus en ketjap manis en werk af met het sap en de schil van de limoen en de koriander, chili en sesamzaadjes.

04

Benodigdheden Laksa

- 1 liter kippenbouillon (zie hierboven)

- 2 teentjes knoflook

- 5 sjalotten

- 50 g verse gember

- 1 verse chilipeper

- 2 eetlepels vissaus

- 2 eetlepels sojasaus

- 5 kaffirblaadjes

- 1/2 eetlepel kurkuma

- 1/2 bosje koriander

- 5 lente-uitjes

- 2 eetlepels tot pasta gemalen geroosterde pinda's

- 1 butternutpompoen

- 4 tomaten

- 350ml kokosmelk

- 2 paksoi

- 3 witte asperges

- 3 groene asperges

- 2 limoenen

- 3 eetlepels olijfolie

05

Recept Laksa

- Stoof de fijngesneden sjalotten en knoflook aan in olijfolie, voeg de in blokjes gesneden tomaten (zonder vel) en een julienne van de butternutpompoen (uit foodprocessor) toe en stoof alles goed aan.

- Doe de koriander, gember, chili, lente-uitjes en kaffirblaadjes in de blender en mix tot een pasta. Voeg de pasta bij de aangestoofde groenten, bevochtig met de kippenbouillon en kokosmelk pindapasta, vissaus en sojasaus en laat alles mooi garen tot een gebonden laksa.

- Wanneer alles gaar is, kook je er ook de in stukken gesneden witte en groene asperges en grofgesneden paksoi in. Fris de laksa ten slotte op met het sap en de schil van de limoenen.

06