Gamba's in knoflook-chili-olie

BENODIGDHEDEN

- 8 mooie grote gamba's

- 2 pakjes enoki-paddenstoelen

- 4 teentjes knoflook

- 2 chilipepers

- 4 takjes verse tijm

- 1 Franse sjalot

- De geraspte schil van 1 citroen

- 20 g fijngesneden platte peterselie

- 300 g goede olijfolie

- 8 mooie zomerposteleintopjes

- Peper en zout

01

RECEPT

- Pel de gamba ́s, maar laat het staartje eraan.

- Pel de knoflook en snij de teentjes in fijne plakjes. Haal de pitjes uit de chilipepers en snij ze in fijne sliertjes.

- Doe de olijfolie samen met de knoflook, chilipepers en tijmtakjes in een pan en laat dit op een zacht vuurtje warm worden.

- Pel de sjalot en snij hem in julienne. Maak de enoki schoon en pluk tot fijne bundeltjes.

- Kruid de gamba ́s met peper en zout en leg de ze in de lauwwarme olie. Voeg dan de sjalot en de enoki-padden-stoelen toe, zet het vuur iets harder en laat het geheel rustig verder garen.

- Wanneer de gamba ́s gaar zijn, haal je de pan van het vuur en werk je het gerecht af met de fijngesneden platte peter-selie, citroenschil en een paar topjes zomerpostelein.

- Serveer onmiddellijk!

02