Gamba's in knoflook-chili-olie
BENODIGDHEDEN
- 8 mooie grote gamba's
- 2 pakjes enoki-paddenstoelen
- 4 teentjes knoflook
- 2 chilipepers
- 4 takjes verse tijm
- 1 Franse sjalot
- De geraspte schil van 1 citroen
- 20 g fijngesneden platte peterselie
- 300 g goede olijfolie
- 8 mooie zomerposteleintopjes
- Peper en zout
RECEPT
- Pel de gamba ́s, maar laat het staartje eraan.
- Pel de knoflook en snij de teentjes in fijne plakjes. Haal de pitjes uit de chilipepers en snij ze in fijne sliertjes.
- Doe de olijfolie samen met de knoflook, chilipepers en tijmtakjes in een pan en laat dit op een zacht vuurtje warm worden.
- Pel de sjalot en snij hem in julienne. Maak de enoki schoon en pluk tot fijne bundeltjes.
- Kruid de gamba ́s met peper en zout en leg de ze in de lauwwarme olie. Voeg dan de sjalot en de enoki-padden-stoelen toe, zet het vuur iets harder en laat het geheel rustig verder garen.
- Wanneer de gamba ́s gaar zijn, haal je de pan van het vuur en werk je het gerecht af met de fijngesneden platte peter-selie, citroenschil en een paar topjes zomerpostelein.
- Serveer onmiddellijk!