Mosselen in Knoflookboter

Benodigdheden

- 2 kg Goudmerk-mosselen

- 300 gram gezouten boter

- 2 sjalotten

- 1 teentje knoflook

- 4 takjes verse tijm

- Peper en zout

- 40 gram geroosterde grove panko

- 50 gram parmezaan

- 25 gram fijngesneden platte peterselie

- 1 citroen

01

Recept

- Spoel de mosselen en maak ze goed schoon

- Pel de sjalotten en de knoflook en snipper ze fijn. Stoof ze vervolgens samen met de takjes tijm kort aan in een beetje gezouten boter, voeg de mosselen toe, kruid met peper en zout en bevochtig het geheel met een goede scheut witte wijn. Zet de pot op een hoog vuur.

- Wanneer de mosselen open zijn, haal je ze uit de pot en verwijder je de bovenste schelpen.

- Laat de mosseljus een beetje inkoken, verwijder de takjes tijm en monteer de jus met de rest van de gezouten boter.

- Schik de mosselen in de schelp terug in een pan of vuurvaste schaal en nappeer ze met de knoflookbotersaus, bestrooi ze met de fijngesneden peterselie en geraspte parmezaan en zet de schaal of pan kort onder de grill.

- Werk het gerecht af met de geroosterde panko en eventueel wat citroenschil, roomse kervel, preischeutjes en bieslookbloemen.

02