BUTTERNUT POMPOENSOEP

Als je vrienden en familie uitnodigt voor een heerlijke, warme en romige maaltijd op een kille dag, waarom zou je dan geen soep serveren? Het is moeilijk fout te gaan met een butternutpompoensoep tijdens het soepseizoen. Hieronder vindt u een recept dat perfect is voor lunch of diner. Serveer met warm versgebakken brood, en geniet!

Butternut Pompoensoep

I. INGREDIENTEN

1 grote verse butternutpompoen.
1 rode paprika, gehakt.
1 middelgrote gele ui, gesnipperd.
3 teentjes knoflook, fijngestampt en gepeld.
7 kopjes water.
1 eetlepel zout.
2 eetlepels suiker.
½ kopje zware room.
Verse tijmtakjes, voor de garnering (optioneel).

Pro tip: Zoek een pompoen die zwaar aanvoelt voor zijn grootte; eentje met een dikke nek en kleine bol heeft de kleinste zaadholte, waardoor het meeste vlees ontstaat.

II. INSTRUCTIES

1. Combineer alle ingrediënten behalve de zware room in een grote soeppan. Breng aan de kook, dek af en laat 35 minuten sudderen.
2. Pureer de soep met een staafmixer tot een zijdezachte massa (of laat de soep iets afkoelen en pureer hem dan in batches in een blender, waarbij u ervoor zorgt dat u een gat in het deksel openlaat zodat de stoom kan ontsnappen).
3. Roer de zware room erdoor en breng het geheel aan de kook. Proef en pas de smaak aan (afhankelijk van de zoetheid van de groenten, kunt u tot een eetlepel meer suiker nodig hebben).
4. Schep de soep in kommen en garneer met geroosterde pompoenpitten, indien gewenst.